Suomen koulukirjastoyhdistys ry:n toiminta päättynyt

Suomen koulukirjastoyhdistys ry julkaisi seuraavan tiedotteen 4.6.2019:

Lähes 30 vuotta sitten perustettiin koulukirjastojen kehittämisen tueksi Suomen koulukirjastoyhdistys ry. Yhdistys on näinä vuosina mm. ollut mukana Opetushallituksen kanssa järjestämässä valtakunnallisia koulukirjastopäiviä, antanut lausuntoja opetussuunnitelmaluonnoksiin, tukenut yhteistyökumppaneiden avustuksella monin tavoin koulukirjastojen kehittämistä ja järjestänyt jäseniltoja. Työ on ollut arvokasta ja tarpeellista.

Viime vuosien aikana yhdistyksen jäsenmäärä on kuitenkin koko ajan vähentynyt. Yhdistyksen hallitus on jäänyt yksin järjestelemään jäseniltoja, joihin on osallistunut vain muutamia innokkaita koulukirjasto-opettajia. Yhdistyksen ylläpitämän Facebook-yhteisön jäsenmäärä sen sijaan on kasvanut koko ajan. Sama ilmiö on havaittavissa monissa muissakin yhdistyksissä: ihmiset eivät jaksa tulla jäseniltoihin tai kokouksiin, mutta sosiaalisessa mediassa on aktiivisuutta.

Näissä olosuhteissa olemme tulleet siihen surulliseen tilanteeseen, että puramme yhdistyksemme toiminnan tämän kalenterivuoden aikana. Facebook-sivut jäävät, mutta esimerkiksi nämä jäsensivut sulkeutuvat. Voimme iloita siitä, että yhdistyksemme viimeiset toimintavuodet päättyivät Lukuklaani-hankkeeseen, jossa saimme Suomen kulttuurirahaston ja Kopioston tuella sekä koulukirjastojen kehittämiskilpailun että miljoonilla euroilla kirjoja koulukirjastoihin niin ala- kuin yläkoululaistenkin lukemiseen innostamiseksi.

Suomen koulukirjastoyhdistyksen hallituksen puolesta
Arja Kangasharju
puheenjohtaja

Sivustoa suomenkoulukirjastoyhdistys.fi ei enää päivitetä

Suomen koulukirjastoyhdistys ry:n toiminta päättynyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun